Voorstellen: Witte Herder Fokker

Witte zwitserse herder pup fokker uit Terherne, Friesland: Mijn naam is Aeltsje de Vries. Sinds 1998 werk ik met de Zwitserse Witte Herders en sinds 2000 heb ik een kennelnaam “Fan Cosmo`s Noflik Stee. Het fokken is een hobby, mijn dagelijkse werk is in het middelbaar onderwijs als docent verpleegkunde. Mijn echtgenoot is met pensioen heb geniet van de pups op momenten dat ik aan het werk ben. 
Over mij

Wat leuk dat u interesse hebt voor mijn website met alles over het prachtige ras, de Witte Zwitserse Herder. Mijn naam is Aeltsje de Vries en kwam in 1992 voor het eerst in contact met de witte toen ik met ons hondje Daisy bij de dierenarts was en daar een prachtige stockhaar reu binnen kwam.
Ik vroeg wat is dat voor hond?

De eigenaar vertelde dat het een Amerikaans Canadese Herder was. We woonden toen met onze 3 nog kleine kinderen in Ede in een drukke wijk waar niet echt plek was voor een wat grotere hond. Toch liet dat beeld van die prachtige hond mij niet los. Ik was echt onder de indruk van het ras en begon alles te lezen wat er te vinden was over de zwitserse witte herder. 

Terug naar Friesland

Jaren later verhuisden we terug naar Friesland en ging ik mij verdiepen in alles wat te maken had met dit prachtige ras.  Het duurde niet lang of we kregen een prachtig gezinslid,

Witte herder stockhaar

Cosmo was zijn naam en had een stockhaar vacht. Dat is een vacht met kort dekhaar en onderwol.  Wat een fantastische hond was dat. Dit was het begin van Fan Cosmo`s Noflik Stee. Toch vonden we de witte zwitserse herder pups met een langstockhaar vacht mooier dan de stockhaar pups. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur. 

Witte Herder langstock

Daarom fokken wij uitsluitend witte Zwitserse herder met de langstockhaar vachten. 

Opleiding KK1 en KK2

Als eerste ben ik me gaan verdiepen in het ras, de kenmerken, karakter en gezondheid. Ik vroeg veel aan ervaren fokkers en begon met de opleidingen Kynologische Kennis 1 en 2. Een super leuke opleiding waar ik heel veel van geleerd heb.

Martin Gaus kynologisch instructeur

Daarna ben ik bij de Martin Gaus academie gestart met de opleidingen Kynologisch instructeur 1 en 2

Daarna kwam Angel vom White Angel bij ons. Met haar fokten we ons eerste nestje pups.

Ons eerste nestje witte herders

Dat eerste nestje bestond gelijk uit 12 pups, dan weet je dat je het heel druk krijgt, maar wat hebben we genoten van die pups. We moesten koopcontracten gaan maken, veel pupvisite en informatie verstrekken aan de nieuwe baasje van de pups. Wat was het moeilijk toen de pups het nest verlieten en wat was het stil in huis. 

De hondenschool

We verhuisden naar een boerderij waar we alle ruimte hadden voor onze honden, een speelweide, plein, behendigheidsbaan noem maar op. En daar begon ik Hondenschool Cosmo. Naast mijn honden en de hondenschool werkte ik week op week af als nachtverpleegkundige in de thuiszorg. Dit was goed te combineren. 

Terug naar mijn geboorte dorp Terherne

Nu jaren later woon ik met Auke, Twirre en Ronja in mijn geboortedorp Terherne. Een prachtig watersportdorp in het Friese Meren gebied aan het Sneekermeer. Ons dorp staat bekent als Kameleondorp. Af en toe hebben nog een nestje pups waar we intens van genieten.  Auke is met pensioen en ik werk als docent verpleegkunde in het middelbaar onderwijs. Bent u benieuwd naar ons en onze honden? Wilt u precies weten hoe wij werken? Kijk dan op bij nestverwachting. klik daarvoor HIER

voorstellen witte herder fokker