witte-herder-pup

Nestverwachting? pups verwacht medio 2025

Pups? 

Als alles gaat zoals wij hopen, dan verwachten wij medio 2025 pups. Het is dan alweer ruim twee jaar geleden dat wij pups hebben gehad.  Onze ouderdieren voldoen altijd aan alle door de rasvereniging gestelde eisen. Zo zijn ze gescreend op HD,  ED, DM en MDRI. Daarnaast kijken we in de eerste plaats altijd naar de karakters. Een Zwitserse Witte Herder is niet angstig. Wij zoeken altijd naar vrije blije honden als ouderdieren van onze pups. Met een bange hond wordt niet gefokt, met te pittige honden ook niet. Wij werken met een koopcontract en staan garant voor een gezonde pup, echter, het is levende have, en er kan ondanks alle voorzorgsmaatregelen altijd iets mis gaan, net als bij mensen. Dan staan wij klaar om te zoeken naar de correcte oplossing zoals in het koopcontract omschreven. 

Vaccinatie en gezondheidscontrole

 Als de pups 6 weken oud zijn komt onze dierenarts bij ons thuis om de pups van het puntje van de neus tot het puntje van de staart te onderzoeken op eventuele gebreken of aandoeningen. De oortjes, oogjes, gebit, naveltje, hartje etc worden gecontroleerd. Bij iedere pup komt een gezondheidsverklaring van de dierenarts evenals een Europees paspoort. 

Van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland komt er een stamboom bij de pup. 
Wij ontwormen de pups 3 keer tijdens hun 8 weken bij ons. 

Pupmiddag en keuzes maken

Als de pups 7 weken oud zijn hebben wij onze pupmiddag. We gaan dan met de Kameleonboot naar het Kameleoneiland. Daar mogen de pups naar hartelust spelen en kunnen de aspirantbaasjes een eerste en tweede keuze maken. Mocht er bij de nieuwe baas al een hond zijn, dan kijken we voor de pupmiddag altijd of en met welke pups een klink is. Het is natuurlijk enorm belangrijk dat toekomstige huisgenootjes elkaar leuk vinden.  De nieuwe baasjes komen dan een middag langs met de andere hond. We laten de pups (reutjes of teefjes, afhankelijk van de voorkeur) samen met de hond hier voorhuis op het grasveld kennis maken en kijken waar de beste klik zit.  Dit is in al die jaren altijd heel goed uitgepakt. 

Groepsapp

Ieder nestje van ons heeft een groepsapp zodat de baasjes elkaar kunnen vragen hoe zij zaken aanpakken, elkaar vragen om een weekendje op te passen, of voor elkaar op de honden te passen tijdens vakantie, foto`s en leuke nieuwtjes delen. Ook spreken we daar de pupreunie af als de pups een jaar oud zijn. Dit wordt altijd als erg positief ervaren. 

Als de keuzes gemaakt zijn gaan wij nog een week van de pups genieten. 

Denkt u na het lezen van onze werkwijze: Dat lijkt mij nou super leuk om daar een pup aan te schaffen? Aarzel dan niet en bel of mail voor een afspraak. Wij maken altijd eerst kennis met de nieuwe baasjes van onze pups. 06-48472301/aeltsje@noflikstee.com of gebruik het contactformulier op deze website.