Voorstellen

Mijn naam is Aeltsje de Vries en mijn liefde voor de Witte Herder dateert uit 1991. Ik zat met mijn Poedeltje Daisy bij de dierenarts te wachten toen een schitterende Witte Herder de wachtkamer binnen liep. Ik woonde toen in Ede, niet op een geschikte plaats om een grote hond te hebben. Jaren later verhuisde ik naar Bakkeveen, aan de rand van het bos. Al spoedig ben ik op zoek gegaan naar een Witte Herder. In 1998 kwam Cosmo, als pupje van 7 weken, bij mij. Ik was dol op die kleine man! Dit was het begin van “Fan Cosmo’s Noflik Stee”.

Allereerst heb ik mij goed verdiept in het ras, veel gevraagd aan ervaren fokkers en de cursus KK1 gevolgd en behaald. Inmiddels ben ik ook in het bezit van Kynologisch Instructeur 1 en 2 (Martin Gaus) en heb ik een eigen hondenschool genaamd: Hondenschool Cosmo.
Ik hoop met mijn honden een bijdrage te kunnen leveren aan dit prachtige ras, door af en toe een nestje te fokken uit uitmuntende combinaties. Karakter en gezondheid hebben voor mij prioriteit. De pups groeien in huis op en worden optimaal gesocialiseerd. De pups worden ontwormd op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken en krijgen hun eerste vaccinatie en gezondheidscheck bij de dierenarts als ze zes weken zijn. In diezelfde week komt er ook een buitendienst medewerker van de Raad van Beheer langs om de pups te voorzien van een chip en om DNA af te nemen. In de zevende week wordt er bij de pups een karaktertest afgenomen. Aan de hand van die uitslagen en rapportjes kijk ik welke pup het beste bij wie past. De pups krijgen een officiële stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, een Europees paspoort van de dierenarts en worden verkocht met koopcontract. Tevens krijgt elke pup een puppypakket mee met daarin een aantal folders, nestgeur kleedje, diverse speeltjes en nog veel meer. De nieuwe baasjes van de pups kunnen altijd bij mij terecht voor vragen. Ik voel mij verantwoordelijk voor de door mij gefokte pups, niet alleen de eerste 8 weken, maar zolang zij leven. Als een hond onverhoopt niet langer bij de eigenaar kan blijven wonen, om welke reden dan ook, neem ik hem of haar altijd terug, of zoek samen met de eigenaar naar een nieuw geschikt gezin.
Ik ben lid en fok volgens de regels van de Rasclub voor Zwitserse Witte Herders.

Wilt u eens vrijblijvend langs komen om kennis te maken met mij en mijn honden? U bent altijd welkom.